0 follower

מודול

» Note|הערה: תמיכה במודולים קיימת מגרסא 1.0.3 ומעלה.

מודול היא יחידה בפני עצמה המורכבת מ - מודלים, קבצי תצוגה, קונטרולרים ושאר רכיבים נתמכים. במובנים רבים, מודול דומה לאפליקציה. ההבדל היחידי הוא שלא ניתן לפרוס מודול כפי שהוא והוא חייב להיות ממוקם בתוך אפליקציה. ניתן לגשת לקונטרולרים בתוך מודול כפי שניגשים לקונטרולר רגיל באפליקציה.

מודולים יעילים בכמה תסריטים. בעבור אפליקציה גדולה במיוחד, ניתן לחלק אותה למספר מודולים, כל אחד מפותח ומתוחזק בצורה נפרדת. כמה חלקים אשר משתמשים בהם לעיתים קרובות, כמו ניהול משתמשים, ניהול תגובות, יכולים להיות מפותחים בפורמט של מודול כדי שיהיה ניתן להשתמש בהם בקלות בפרוייקטים עתידיים.

1. יצירת מודול

מודול מאורגן על פי תיקיה ששמה הוא המזהה היחודי של המודול. המבנה של התיקיות בתוך מודול הוא בדומה למבנה של התיקיות באפליקציה. הדוגמא הבאה מציגה מבנה של תיקיות פשוט של מודול בשם forum:

forum/
   ForumModule.php            קובץ המחלקה של המודול
   components/                מכיל רכיבים אשר ניתן להשתמש בכל מקום במודול
      views/                  מכיל קבצי וידג'טים
   controllers/               מכיל קבצי מחלקות הקונטרולרים
      DefaultController.php   קונטרולר ברירת המחדל
   extensions/                מכיל תוספות צד שלישי
   models/                    מכיל את קבצי המודלים
   views/                     מכיל את קבצי התצוגה
      layouts/                מכיל את תבניות התצוגה
      default/                DefaultController מכיל קבצי תצוגה השייכים ל
         index.php            קובץ תצוגה

מודול חייב להכיל מחלקה אשר יורשת מהמחלקה CWebModule. שם המחלקה נקבע על פי הביטוי ucfirst($id).'Module', איפה ש id$ מתייחס למזהה היחודי של המודול (או שמה של התיקיה של המודול). מחלקת המודול משרתת כמקום מרכזי לאחסון ושיתוף המידע לאורך כל קוד המודול. לדוגמא, ניתן להשתמש ב CWebModule::params כדי לשמור פרמטרים של המודול, ולהשתמש ב CWebModule::components כדי לשתף רכיבי אפליקציה ברמת המודול.

» Tip|טיפ: אנו יכולים להשתמש בכלי בשם Gii כדי ליצור מודול עם המבנה הבסיסי של מודול חדש.

2. שימוש במודול

כדי להשתמש במודול, ראשית יש ליצור תיקיה בשם modules תחת התיקיה הראשית של האפליקציה. לאחר מכן יש להגדיר את המזהה היחודי של המודול במאפיין modules של האפליקציה. לדוגמא, כדי להשתמש במודול המוצג למעלה forum, ניתן להשתמש הגדרות אפליקציה הבאות:

return array(
    ......
    'modules'=»array('forum',...),
    ......
);

ניתן להגדיר מודול עם המאפיינים הראשוניים שלו מוגדרים בצורה שונה. השימוש הוא דומה מאוד להגדרות רכיב. לדוגמא, מודול ה forum יכול להכיל מאפיין בשם postPerPage בתוך מחלקת המודול שלו שניתן להגדירו בהגדרות האפליקציה בצורה הבאה:

return array(
    ......
    'modules'=»array(
        'forum'=»array(
            'postPerPage'=»20,
        ),
    ),
    ......
);

ניתן לגשת לאובייקט המודול בעזרת המאפיין module של הקונטרולר הפעיל כרגע. דרך האובייקט של המודול, ניתן לגשת למידע אשר משותף ברמת המודול. לדוגמא, בכדי לגשת למידע של postPerPage, ניתן להשתמש בביטוי:

$postPerPage=Yii::app()-»controller-»module-»postPerPage;
// or the following if $this refers to the controller instance
// $postPerPage=$this-»module-»postPerPage;

ניתן לגשת לפעולה בקונטרולר בתוך מודול על ידי הניתוב moduleID/controllerID/actionID. לדוגמא, נניח שלמודול forum המוצג למעלה ישנו קונטרולר בשם PostController, ניתן להשתמש בניתוב forum/post/create כדי לנתב את הבקשה אל הפעולה create אשר נמצאת בקונטרולר. הקישור המתאים לניתוב זה יהיה http://www.example.com/index.php?r=forum/post/create.

» Tip|טיפ: במידה והקונטרולר הוא בתת תיקיה תחת controllers, אנו עדיין יכולים להשתמש בפורמט של הניתוב המוצג למעלה. לדוגמא, נניח ש PostController נמצא תחת forum/controllers/admin, ניתן לגשת לפעולה create על ידי שימוש ב forum/admin/post/create.

3. שרשור מודולים

ניתן לשרשר מודולים. זאת אומרת, שמודול יכול להכיל מודול נוסף. אנו קוראים לקודם מודל אב (parent module) ואת המודול תחתיו תת מודול (child module). תתי מודולים צריכים להיות ממוקמים בתוך תיקית modules של מודול האב. כדי לגשת לפעולה של קונטרולר בתת מודול, יש צורך להשתמש בניתוב parentModuleID/childModuleID/controllerID/actionID.

Found a typo or you think this page needs improvement?
Edit it on github !